יום ראשון, 29 בספטמבר 2013

מאפינס אחרי החגים

אתמול אבא שלי הציג לי קושיה מהותית: מה בכלל ההבדל בין מאפינס לקאפקייקס?



















הרי אם חושבים על זה, שניהם נאפים באותה התבנית, בתוך אותם המנג'טים הקטנים והחמודים, ועשויים מאותם חומרי בסיס קבועים של עוגה בחושה רגילה.
אבל אם אתם אופים חובבים שיודעים דבר או שניים, אתן בטח מכירים את ההבדלים הרבים, שהמהותי מבניהם הוא כמובן הציפוי (נאמי) שהוא חלק בלתי נפרד מהקאפקייק. וזוהי גם התשובה שנתתי לאבא, כי היא בעצם הכי פשוטה.

אבל...there's more to it.
מאפינס בדרך כלל משמשים בתור חלק מארוחת הבוקר, ובהתאם לכך, לעתים אופים אותם עם פחות סוכר מאשר בעוגה רגילה, כדיי להשוות להם טעם יותר עדין, כמעט כמו לחמניה מתוקה. (כי מי רוצה סוכר לווריד על הבוקר?) (אני)
חוץ מזה, המילה "מאפין" מתארת דברים שונים במדינות שונות. למשל, ה-English Muffins הפופולריים בבריטניה, אותם אוכלים בשעת התה, לא דומות בכלל בטעם, במרקם ואפילו בצורה למאפינס האמריקאים.

לעומת זאת, הקאפקייקס, שלפי היסטוריית האפייה הבריטית קיבלו את שמם משום שבימי קדם נהגו לאפותם בתוך כוס,
בדרך כלל משמשים לקינוח, כתחליף לעוגה. כי זה מה שהם בעצם, עוגות קטנות! יש להם ציפוי מתוק ולעתים גם מילוי, ואומרים שהם הומצאו כדי לספק עוגה אישית לאדם אשר נהנה מכוס תה אחר הצהריים, שגודלה יהיה פרופורציונלי לכוס התה עצמה.

Marvelous.













המאפינס הבאים נועדו לעודד את רוחם של בני משפחתי לקראת סוף החגים והחזרה לשגרה.
והם יצאו די טוב, אז אחלוק איתכם את המתכון :)

מאפינס רסיסי שוקולד (מבוסס על מתכון העוגה הצהובה הזה)
בערך 20 מאפינס קטנים וחמודים.

חומרים:

  • 2 כוסות + כף קמח 
  • כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 110 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • כוס סוכר
  • כפית תמצית ווניל
  • 2 ביצים
  • גביע יוגורט
  • חבילת שוקולד אוורירי
הכנה:


חממו את התנור ל-180 מעלות.
בקערה אחת אחדו את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והמלח.
בקערה שנייה טרפו את החמאה והסוכר עם מיקסר חשמלי עד שבמתקבלת תערובת יחסית חלקה וגרגירית. הוסיפו את הווניל והביצים אחת אחרי השניה תוך כדיי הקצפה.
החלילו לכף עץ רגילה, הוסיפו את היוגורט, וערבבו קלות, עד שהכל מתאחד. (לא יותר מידי)
הוסיפו את הקמח, בשניים או שלושה חלקים, ואחרי כל פעם ערבבו עד שנעלם לגמרי בתוך הבלילה.
קצצו את השוקולד לחתיכות קטנות והוסיפו לבלילה, כולל כל הפירורים והאבקה שיתקבלו בזמן הקיצוץ. ערבבו בעדינות כדיי לפזר את השוקולד באופן שווה בבלילה.



















מלאו כל שקע מרופד במנג'ט של התבנית עד 2/3 מגובהו. אפו בערך 10-15 דק', עד שהמאפינס מתחילים להזהיב וקיסם שננעץ באמצע יוצא נקי.

בהצלחה!!

הערות

-השימוש בשוקולד אוורירי נעשה כי הוא מתפורר בקלות, ויוצר פירורים ואבקה אשר מוסיפים לאפקט של ה"ריסוס" של השוקולד בתוך הבצק. זה טעים ומגניב!
-אני אוהבת לאפות את המאפינס בתוך שני מנג'טים, כי הראשון קצת נדבק למאפין ונהיה שקוף.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה