יום שני, 30 בספטמבר 2013

קאפקייקס במילוי בצק עוגיות עם ציפוי שוקולד

מה? אם יש לי אובססיה לדברים שעשויים מווניל וחתיכות קטנות של שוקולד?
לא.

ועכשיו, אחרי שהבהרנו את הנקודה הזאת, בואו נדבר על קאפקייקס.
למה? כי אני בעבודה, מבאס פה, וממש בא לי משהו מתוק.... לחשוב עליו.

הקאפקייקס האלו נולדו כאשר ידיד מהמשרד חגג יום הולדת, ובגלל שהוא חובב שוקולד ידוע, החלטתי להכין לו קאפקייקס שיש בהם שניים מהמרכיבים האהובים עלי(ו): שוקולד ובצק עוגיות.

מה הוא בצק עוגיות? זהו הבצק שנוצר מכל המרכיבים בהם משתמשים לכנת עוגיות, לפני האפייה. חוץ מהיותו הדבר הטעים בעולם, בצק עוגיות הוא מרכיב חשוב בקולינריה העולמית. סתם, הוא לא. אבל לפחות אפשר להגיד שמי שחשב על הקונספט הזה הוא גאון. כשאני מכינה עוגיות, אני אף פעם לא יכולה להתאפק ותמיד זוללת טיפה מהבצק לפני האפייה... סתם כדיי לנקות את הכף/הקערה/לבדוק שיצא טעים. אז למה שלא ניקח את הדבר המופלא הזה ונהפוך אותו למאכל בפני עצמו?

את בצק העוגיות תוכלו למצוא בתור טעם של גלידה, בממתקים, במילשייקים וכמובן בעוגות וקאפקייקס, בתוך מילוי או אפילו ציפוי. 

את המתכון הבא פיתחתי בעזרת המתכון  הזה של מרתה סטיוארט עליו ביססתי את ציפוי השוקולד, ומכאן לקחתי את המילוי. סטייל האפייה הזה הוא מאוד אמריקאי, מאוד מתוק וממממממש טעים!
















קאפקייקס במילוי בצק עוגיות עם ציפוי שוקולד

חומרים

בסיס:

  • 2 1/4 כוסות קמח
  • 1 1/3 כוסות סוכר
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס חמאה מומסת
  • כוס חלב
  • כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים

מילוי בצק עוגיות:

  • 4 כפות חמאה בטמפ' החדר
  • 6 כפות סוכר
  • כוס + 2 כפות קמח
  • 200 מ"ל חלב ממותק
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/3 כוס שוקולד צ'יפס קטנים

ציפוי שוקולד:

  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • חבילת 200 גר' גבינת שמנת
  • 100 גר' חמאה בטמפ' החדר
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • גביע שמנת חמוצה

אופן הכנה:

מתחילים עם המילוי:
מקציפים יחד סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת אחידה וגרגירית.
מוסיפים את הקמח בשתי מנות, ואז את החלב והוניל. מקציפים עד שהתערובת חלקה. 
מוסיפים את הצ'יפס ומקפלים פנימה, עד שהם מתפזרים באופן שווה בבצק.
מכסים בפלסטיק ומצננים במקרר במשך שעה.

בנתיים מכינים את הבסיס:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מערבבים ייחד קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה. מוסיפים חמאה, חלב ווניל ומקציפים כדקה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומקציפים עוד דקה.
ממלאים כל שקע בתבנית עד 2/3 מהגובה. (מומלץ לאפות בתוך מנז'טים)
אופים במשך 20-25 דקות, עד שהקאפקייקס מחילים להזהיב וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
מצננים את הקאפקייקס לפני מילוי וציפוי.
לאחר שהקאפקייקס הצטננו, מוציאים חלק קטן מהמרכז של כל אחד, בעזרת תפוחן או סכין חדה. ממלאים בבצק העוגיות, הכמות לפי הטעם.

ולבסוף הציפוי: 
ממיסים את השוקולד בתוך סיר קטן, מעל סיר גדול עם מים רותחים. מערבבים עד שכל השוקולד נמס, ומורידים מהאש. מצננים עד שהשוקולד חמים.
מקציפים את הגבינה והחמאה ביחד עד שהתערובת אוורירית.
מאחחדים את אבקת הסוכר, הקקאו והמלח, ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים את השוקולד המומס ואז את השמנת ומקציפים עוד קצת.

*כדאי לזלף את הציפוי כמה שיותר מהר לאחר הכנתו, משום שהשוקולד מתקשה והציפוי מתקבע.


בתיאבון! :)

2 תגובות:

  1. בצק עוגיות בתוך קאפקייק נשמע מגניב ביותר! :)
    הייתי שמחה לטעום.
    ומזל טוב לידיד!

    השבמחק