יום שני, 21 באוקטובר 2013

קישים וסתיו

בררר... מה זו הרוח הקרירה הזאת?

לא הייתי בים לפני שבוע? אה, לא... זה היה לפני חודש. איך הזמן עף בחיים האלה. הקיץ חולף, מגיע הסתיו, האלרגיות חוזרות לביקור... ובא לי להכין דברים שמנמנים וגבינתיים.




מה הקשר? לא יודעת, אולי יש איזה אינסטינקט שחבוי בי לאגור שומן לקראת החורף... אבל היי, מה רע בקיש ברוקולי?
זה בייסיקלי כמו סלט. סלט אפוי, בצקי וגבינתי, שכולם יקנאו בכם כשתשבו לזלול אותו בעבודה.

קיש זה דבר נפלא באופן כללי. בצק פריך, מלית טעימה וכל כך הרבה אפשרויות.
למרות שהוא ידוע בתור מאפה צרפתי קלאסי, ישנן עדויות למתכונים של קיש באנגליה של המאה ה14!
(למרות שאז הוא עוד לא היה קרוי קיש, אלא פשוט מאפה עם בצק פריך ללא מכסה שנאפה יחד עם מילוי)

הקיש הבא נוצר כאשר חיפשתי משהו טעים ומגניב לקחת לעבודה, שיהיה לי קל לחמם ולזלול במקסימום מהירות ומינימום התעסקות. אני אפיתי שלושה קישים קטנים, כאשר אחד מהם עם סלט בצד משביע בהחלט. אפשר כמובן לאפות קיש שלם בגודל רגיל, ולפרוס לפרוסות כמו עוגה.

ועכשיו, ללא פטפוטים נוספים, הרשו לי להציג בפניכם-

קיש ברוקולי וגבינות!

חומרים:

לבצק:
2 כוסות קמח
150 גר' חמאה חתוכה לקוביות
ביצה
כפית נדיבה של מלח

למלית:
כוס פרחי ברוקולי שטופים
2 כפות גבינת ריקוטה
2 כפות גבינת מוצרלה מגוררת
2 כפות חלב
כף קמח
ביצה
תבלינים לפי הטעם



הכנה:

מכינים את הבצק:
עם מעבד מזון, מזלג או אצבעות מעבדים יחד חמאה, קמח ומלח, עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים לדסקית. עוטפים בניילון מצמד ושמים במקרר למשך חצי שעה.





לאחר שהבצק התקרר, מוציאים אותו ומרדדים לעובי של בערך 3 ס"מ. מרפדים איתו תבנית פאי משומנת. לחלופין, אפשר לקרוץ ממנו עיגולים גדולים ולרפד תבנית טארטלטים או אפילו תבנית מאפינס רגילה, כמו שאני עשיתי.
מכניסים את התבנית לפריזר למשך שעה.
(חשוב להקפיא לפני האפייה משום שהצעד הזה מקשה את החמאה שבבצק ועוזר להיווצרות בצק פריך)
((בשלב הזה ניתר לעצור ולהשאיר את קלטיות הבצק בפריזר כמה שמן שבא לכם.))

בנתיים מכינים את המלית:
מבשלים את פרחי הברוקולי במים רותחים עד שהם רכים.
מערבבים יחד את כל חומרי המלית, ומוסיפים פנימה את הברוקולי. ממלאים את קלתיות הבצק במלית עד ל2/3 מהגובה. אם רוצים אפשר להוסיף מעל קצת מוצרלה מגוררת בשביל ליצור קראסט גבינתי וזהוב.

אופים בין 30-40 דק' על חום של 170 מעלות, עד שהמלית מתייצבת והבצק זהוב.

תהנו!




תגובה 1: