יום שבת, 1 בפברואר 2014

"כחומר ביד הבלוגר", ערמונים, ובית


ככל שאני חושבת על זה יותר, אני מבינה כמה מתאים חומר הגלם החודשי של "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה לסיטואצית החיים הנוכחית שלי.




ערמונים זה בית. הרבה דברים הם בית, בעצם. ריח של שניצלים בשמן רותח, טעם של מעדן קרלו וניל, צלצול של פעמונים מסביב לצוואר של עדר עיזים.
וגם ערמונים, שקונים לפעמים בחורף, חורצים איקסים על הקליפה וקולים בתנור. אחר כך הם חמי וקשה לקלף אותם- אבל חייבים להתאמץ, כי מה שיוצא בסוף כל כך טעים. גדולים ועסיסיים, חמים ורכים מבפנים- ומשאירים אחריהם הרבה בלאגן.

אתמול חזרתי הביתה, לכפר, אחרי שלוש שנים של הרפתאקות עירוניות. צבא, עבודה, ועוד כל מיני תירוצים.
אמנם אשאר פה רק חודש עד להרפתקאה הבאה, אבל גם לזה צריך להתרגל. ומהי דרך יותר טובה לציין זאת, מאשר הכנת עוגיות חמאה צרפתיות במילוי קרם ערמונים, בהתאם לאתגר החודשי של "כחומר ביד הבלוגר"?

(אגב, לחצו פה ותוכלו לראות עוד מלא מתכונים ערמוניים ונהדרים!)

עכשיו, אתנחתא קצרה להבהרה: אתם מכירים את הקופסא העגולה הזאת, זו שיש עליה תמונות של עוגיות והיא עשויה ממתכת, אבל תמיד ללא יוצא מן הכלל נמצאים בה, למרבה הייאוש, כלי תפירה? (או משהו בלתי אכיל רנדומלי אחר)
אז העוגיות שהיו אמורות להיות בה, אלה עוגיות חמאה צרפתיות, בכל מיני צורות (וגם צורה של בייגלה מסיבה כלשהי)
והן טעימות ונימוחות ועם טעם ייחודי. בזוגות, כשבינהן יש שכבת קרם ערמונים משובח, הן ממש חלום ערמוני ומתוק.

......So without further adieu

עוגיות חמאה צרפתיות במילוי קרם ערמונים (העוגיות מבוססות על מתכון מ-Annie's Eats)

חומרים:

לעוגיות:
ביצה אחת
חלבון אחד
150 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר לבן
קורט מלח
כפית תמצית וניל
כוס וחצי קמח
קצת סוכר חום לקישוט

לקרם הערמונים:
100 גרם ערמונים קלויים, קלופים וקצוצים גס (אפשר לקלות בעצמכם או לקנות מוכנים בוואקום)
כוס ו-1/4 חלב
כפית תמצית וניל
כף סוכר

הכנה:
שימו את הביצה בסיר קטן, מכוסה במים, והביאו לרתיחה. (כן, כן.ביצה קשה) ברגע שהמים רתחו, הורידו מהאש ושימו בצד, מכוסה.
אחרי 10 דק' העבירו את הביצה לקערית עם מים קרים, המתינו מס' דקות  והוציאו. המים הקרים יקלו על קילוף הביצה.
קלפו את הביצה והפרידו בין החמון לחלבון. הפטרו מהחלבון, ואת החלמון מעכו עם מזלג טוב טוב.

בקערה גדולה, הקציפו יחד את החמאה, הסוכר הלבן והמלח יחד עם החלמון המבושל. המשיכו להקציף עד שהתערובת בצבע אחיד. לאחר מכן, החליפו למהירות נמוכה, הוסיפו את הוניל
ואז את הקמח, והקציפו במהירות נמוכה לא יותר מ-30 שניות, עד שהקמח נעלם. (אסור להקציף יתר על המידה לאחר הוספת קמח.)

בשלב זה התערובת תהיה פירורית ומשונה, אבל כשתגעו בה עם היד היא מיד תתאחד לבצק מגניב. אחדו הכל ולושו טיפה כדי לקבל גוש אחיד, ואז הפרידו לשני חלקים ומכל חלק צרו נחש באורך של בערך 10 ס"מ.
עטפו כל נחש בניילון נצמד (כדאי לסובב את הניילון בכל קצה למעין "סוכריה" כדיי לאטום אותו לגמרי)
שימו את שני הנחשים בפריזר למשך שעה.

(אפשרי לעשות את זה פחות עקום ממני)


בנתיים הכינו את המחית:
שימו בסיר קטן את הערמונים הקצוצים עם כוס אחת של החלב והסוכר. בשלו על אש בינונית וערבבו מידי פעם, עד שהערמונים ספגו את רוב הנוזלים. הופיסו את יתר החלבב והמשיכו לערבב עוד טיפה.
שימו את כל התערובת במיקסר וטחנו על לקבלת מחית בהירה וחלקה. שימו בצד לקירור.




לאחר שנחשי הבצק בילו מספיק זמן בפריזר, הוציאו אותם מהניילון ופרסו אותם לפריסות, בערך חצי ס"מ בעובי.
סדרו את הפרוסות על נייר אפייה בתוך תבנית, ומרחו על כל פרוסה קצת חלבון עם מברשת. לאחר מכן פזרו עליהן סוכר חום לפי הטעם. אפו על 180 מעלות במשך 15 דקות בערך, עד שהעוגיות זהובות וריחניות.



לאחר שהוצאתם אותן מהתנור, תנו לעוגיות להתקרר, ואז מרחו שכבה (העובי לטעמכם) של מחית ערמונים מתוקה ונפלאה על חצי מהעוגיות והשתמשו בחצי השני כדי לעשות מהן סנדוויץ'.



העוגיות נפלאות גם בזכות עצמן, אבל המחית הופכת את העניין להרבה יותר כייפי, ערמוני וקינוחי. מומלץ בחום!

בהצלחה ובתיאבון :)

2 תגובות:

  1. מממממ..... הבית נתמלא ריח עוגיות וערמונים!!! וכצפוי העוגיות 'נטרפו' על ידי הדיירים!

    השבמחק
  2. אוי, העוגיות חמאה בקופסאת פח! טעם של ילדות :)

    וגם העוגיות שלך נראות נהדרות!

    השבמחק