יום שני, 25 בנובמבר 2013

טבעונות, גלוטן, והטחינה שבניהם

מאז הפוסט הקודם, שבו בישרתי שבא הסתיו, עדיין מגיע הסתיו.
כלומר, הוא עדיין בשלבי הגעה. לא לגמרי איתנו, לא 100 אחוז מתחייב.

או- שאני סתם מסתגרת בתוך הבועה הגוש-דנית שלי?

הרי בצפון הקריר והביתי, כבר יש המדליקים חימום... בבית של ההורים שבו ביקרתי בסוף השבוע האחרון, הסתובבתי עם סווטשירט וגרביים, והתכסיתי בשמיכות בכל הזדמנות. חזרתי לדירה במרכז- והופ, פותחת חלונות, משילה שכבות, מתכסה עם רגל אחת בחוץ. (מכירים את זה שמתחת לשמיכה חם מידי ומחוץ לשמיכה קר- אז מוציאים רגל אחת ואז הכל מסתדר?)

אבל בואו נחזור לגליל המערבי, שבו כבר מרגישים את הקור. המקום שבו גדלתי, ואיפה שאני הכי אוהבת לאפות, כי תמיד יש את מה שצריך והמטבח גדול ומרווח ונקי, ושלא נדבר בכל על התנור הגדול והמשוכלל של אמא. מנצח את הטוסטר אובן העלוב שלי any time. (כן כן, אני אופה עם טוסטר אובן... זה הזמן להוציא את הכינורות).

אז בסוף השבוע האחרון חגגנו לאמא היקרה יום הולדת, ופה אני מגיעה לנושא המקורי שעליו אמור להיות בכלל הפוסט הזה.
אמא לא אוכלת גלוטן וסוכר.
וכך נראה רצף המחשבות שלי אחרי שנזכרתי בפרט הקטן הזה:

מה?
בלי לחם? מה. קמח! 
אבל... פחממה! זה הדבר שבשבילו אני חיה! 
.............
מה אני אמורה להכין לה ליומולדת אם כך?!
.............
אוקיי, להרגע. ריפרש. רילווד. אפייה... ללא גלוטן וסוכר. יש דבר כזה, זה אפשרי.
*הולכת לחפש בכל מיני אתרים ללא גלוטן וסוכר*
לא ידעתי שיש כל כך הרבה אפשרויות לדבר הזה! וכל כך הרבה תחליפים! הדברים נראים כמעט... סבירים!

אה, רגע. 
אחותי ובעלה טבעוניים! 

ABORT PLAN

BRAIN MELT

ואז, לאחר התאוששות קלה, הגעתי למסקנה הבאה-
אוכל עם "מוגבלויות" שצריך להתאים את עצמו לכל מיני סטנדרטים ואידאלים וכתוצאה מזה מורכב מתחליפים, הוא בדרך כלל אוכל מבאס (לטעמי). לכן, כדיי להכין משהו טעים, מגניב, מיוחד ומתאים לכולם, יש להשתמש במרכיבים שמלכתחילה לא התיימרו להיות משהו שהם לא.
והתשובה:
טחינה!
חוץ מזה שטחינה זה התשובה לכל בעיות חיי הקשורות ברעב בימים אלה, טחינה היא מאכל הורס שהוא גם בריא, גם מתוק באופן טבעי, גם משמש כתחליף טוב לביצים וגם טעים בצורה בלתי רגילה. והכי חשוב- מתחינה מכינים חלווה- שהיא ללא ספק ולדעת כולם מאכל האלים.

אז מה לעזאזל הכנתי?!

מקפא טחינה וקוקוס עם סילאן ואגוזים.



חומרים:

קופסת קרם קוקוס
קופסת טחינה גולמית
סילאן לפי הטעם (תלוי כמה אתם רוצים שזה יהיה מתוק, אני שמתי בערך חצי כוס)
אגוזים מכל מיני סוגים (אגוזי מלך, שקדים, פקאנים)
פירות יבשים, חמוציות, אגוזים

הכנה:

מערבבים הכל ביחד בקערה גדולה. טועמים את התערובת כדי להגיע לרמת המתיקות הרצויה.
עוטפים תבנית אינגליש קייק בנייר ניילון נצמד, ושופכים לתוכה את התערובת.
מקפיאים לכמה שעות טובות, עדיף לילה שלם
מוציאים כשעה לפני ההגשה, וכשנמגישים מזלפים קצת סילאן מעל. אפשר לקשט בחלווה מסולסלת. (אני השתמשתי בפרורי חלווה ללא סוכר)
ומגישים.

תהיו בריאים! ;)




4 תגובות:

  1. שלום יובל, במתכון העוגה לא מצויין כמויות- קופסת קרם קוקוס, קופסת טחינה גולמית, קופסה של איזה משקל? תודה רבה אשמח לקבל תשובה במייל- miki.telem@gmail.com תודה רבה מיקי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מיקי,

      הצדק עמך!
      השתמשתי בקופסת טחינה 500 גר', קופסת קרם קוקוס 400 ג'ר.

      בהצלחה!

      מחק
  2. גם לי יש רק טוסטר אובן בדירה.. המצב בקנטים :(

    השבמחק
    תשובות
    1. תסתכלי על זה ככה- לפחות אנחנו נדע להעריך תנור אמיתי כשיהיה לנו אחד כזה D:

      מחק